Eletty Taide

Yhdistys täyttää viisikymmentä vuotta vuonna 2025. Juhlavuotta ennakoidaan ja siihen valmistaudutaan Eletty taide -hankkeella. Taidehankkeen tarkoituksena on tuoda esille yhdistyksen historiaa sekä tuoda hyvinvointia, osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja taiteen antamaa merkityksen tunnetta tavallisille heinolalaisille kuvataiteen harrastajille.

Hankkeen tavoitteita ovat yhdistyksen juhlakirja, jossa tuodaan esille myös varhaisempaa heinolalaista kuvataidetoimintaa, ja yhdistyksen Heinolan taidemuseolla pidettävä juhlanäyttely, joka esittelee jäsenten teosten lisäksi kuvataiteen ja yhdistyksen historiaa Heinolassa.

Hankkeen vetäjänä toimii FM, vapaa taiteilija Henna Paasonen. Paasonen tekee yhdistyksen jäsenten kanssa muistelutyöpajoja heidän taidepolustaan ja järjestää hyvinvointiteemalla maalaustyöpajoja.

Hankkeen ohjausryhmään kuuluvat Heinolan museoiden amanuenssi Sirpa Juuti, yhdistyksen puheenjohtaja Ritva Lunkka ja sihteeri Mirja Aronen.

Hanketta on rahoittanut Suomen kulttuurirahaston Päijät-Hämeen rahasto

HANKKEESEEN VUONNA 2022 OSALLISTUNEITA HEINOLALAISIA TAITEILIJOITA:

Panu Patomäki

Maila Pakarinen
Hele Kotturi

MAALAUSTYÖPAJAT SYKSY 2023 (Tila varmistuu syksyllä!)

VEDIC ART OHJAAJA EVELIINA PIRHONEN: INTUITIIVINEN MAALAUS/PIIRUSTUSKURSSI 23.9. klo 9-16

Kurssilla mennään sovinnaisen, perinteisen maalaustavan rajojen ulkopuolelle. Jokainen osallistuja voi tehdä haluamillaan väreillä (akryylivärit, vesivärit, softpastellit, hiili, tussit, puukynät) ja lisäten esimerkiksi suolaa, kahvinpuruja tai sahanpurua. Öljyvärejä ei suositella pitkän kuivumisajan vuoksi. Katsotaan, mitä pohjaan alkaa syntyä, ja jatketaan siitä mitä mieleen tulee. Kurssilla ei maalata tai piirretä mallista. Kurssin alussa pidetään noin 5 minuutin rauhoittuminen ja mielen avaus. Lopussa voidaan käydä työt yhdessä läpi.

TAIDEMAALARI SUSANNE JUDIN: KOKEILEVA MAALAUS 28.10.23 klo 10-16

Kurssilla maalataan kaikella muulla paitsi pensselillä. Tekniikkana toimivat sekatekniikat. Pohjasta riippuen aletaan maalata vesivärein, nestemäisin tussein, guassein, akryyliväreillä tai öljyväreillä. Teoksia voi jatkaa esimerkiksi hiilellä tai pastelliväreillä. Välineinä voivat toimia sienet, rievut, erilaiset levittimet ja kepit Pollockin tyyliin, mitä kukin keksii. Lopuksi voi jatkaa maalausta siveltimellä, jos tahtoo.